Het Boheemse Woud
Het is een bijzondere ervaring om in het Boheemse Woud uw vakantie door te brengen, omdat u hier nog kunt genieten van een écht stuk ongerept natuur.

De oostelijke kant van dit gedeelte van Tsjechië is jarenlang afgesloten geweest in de tijd dat de communistische dictatuur nog bestond. Modernisering en industrialisering e.d. gingen daardoor aan dit gebied voorbij en de natuur kon er onbeperkt zijn gang blijven gaan.

Na het verdwijnen van het Ijzeren Gordijn heeft men gelukkig het unieke van het gebied ingezien en er een Nationaal Park van gemaakt. De flora en fauna zijn er dus beschermd. Samen met het Beierse Park van Duitsland vormt het Boheemse Woud het grootste gebied van Midden Europa waar u nog planten en dieren tegenkomt die in West-Europa zijn uitgestorven.

Dit maakt uw vakantie in het Boheemse Woud de moeite waard:
- onbegrensde wandelmogelijkheden;
- betoverende uitzichten op wilde bergstromen en rotsmassieven;
geheimzinnige turfgronden waarboven de nevelslierten blijven hangen;
rotshellingen met donkere bergmeertjes;
glooiende berghellingen, overwegend 800 meter tot 1.000 meter hoogte, met enkele uitschietende toppen tot 1.200 - 1.400 meter;
uit het gletsjertijdperk door de natuur grillig uitgesneden rotsvormen;
mooie bergstenen en mineralen;
en natuurlijk de ontmoeting met zeldzame diersoorten en planten.

Zelezná Ruda
De omgeving van Zelezná Ruda is een prachtig natuurreservaat met sparrenbomen, kloven, geulen, rivieren en meren. De gletsjermeren Cerné Jezero en Certovo Jezero, die op ongeveer 1.000 meter hoogte liggen zijn een wandeling meer dan waard. De hoogste bergtop in de omgeving is de Jezerni Hora (1.343 m).

Boubinsky prales
Prachtig is ook een wandeling in de Boubinsky prales, ten Zuiden van Vimperk. De Boubinsky prales (oerbos) is een beschermd hoogveengebied. U kunt dan wandelen vanaf Kubova hut, door het oerbos naar Volary (een kuurcentrum).